Hoppa till innehållet
9 december, 2016

Daniel vann The Brewhouse Award

På torsdagen var det dags för Brewhouse Awards finalgala där vinnarna av årets tävling presenterades. I kategorin Av och med unga blev det Daniel Jonk som tog hem priset för sin Shaft-Less Electric Motor.

Idé- och innovationstävlingen The Brewhouse Award uppmärksammar kreativa idéer inom arkitektur, dataspel, design och formgivning, film, foto, konst, kulturarv, litteratur, media och marknadskommunikation, mode, musik, måltid, scenkonst, slöjd och konsthantverk samt upplevelsebaserat lärande. Tävlingen har tre tävlingskategorier; ”Av och med unga”, ”Sociala innovationer och socialt entreprenörskap” och ”Öppen ansökan – fritt skapande”.

Higab stod för prissumman för kategorin Av och med unga och i år var det alltså Daniel Jonk som vann förstapriset. Han har skapat en motor som ger ökad flexibilitet och manöverförmåga till en Avatar-helikopter och juryn föll för den smarta designen. Prismotiveringen löd:
Med passion och övertygande innovativt tänk skapas en designprodukt med stor eftertanke och tydlig vilja till utveckling. Låt drömmen bli verklighet och flyg över vidderna likt Avatar…

Higab gratulerar Daniel och önskar honom lycka till med sin Shaft-Less Electric Motor.

En glad vinnare.

En glad vinnare.

Fler nyheter från Higab