23 februari, 2016

Dags att gå till sjöss

23-27 februari hyllar Göteborg återigen havet med Go to Sea. Under 5 dagar kan du värma dig med fisksoppa, gå på seminarier, lära dig laga fisk, lösa mordgåtor, med mera.

Go to Sea genomfördes första gången 2014 och blev ett välkommet inslag under en månad då många är lite vintertrötta. Förutom de populära soppcontainrarna på Gustaf Adolfs Torg, Drottningtorget, Esperantoplatsen och Bältesspännarparken, erbjuds flera tillfällen att öka kunskaperna om hav och hållbarhet.
Flera av Higabs hus deltar med programpunkter och möjlighet att smaka på fisk och skaldjur. Här är några tips:

Fiskhamnen
Tisdag 23 februari kl 18-21, Pirhus 1
Fisk från grunden. Matlagningskurs för dig som vill laga mer fisk i vardagen.
(Föranmälan)

Hotel Eggers
Fredag 26 februari kl 18-21
Lös en spännande mordgåta till en härlig havsmeny. Tvårätters middag med inspiration från havet serveras tillsammans med en mordgåta.
(Föranmälan)

Hotel Eggers på Drottningtorget

Hotel Eggers på Drottningtorget

Stadsbiblioteket
Tisdag 23 februari kl 18-19, Trappscenen
Blåmusslor och tång från Bohuslän – smaka och lär! Lär dig mer om hållbara alternativ från havet och provsmaka nordisk umami.

Onsdag 24 februari kl 12.30-13, Trappscenen
Fiskkonsumenten i valet och kvalet. Lunchseminiarium om miljömärkning av fisk och hur man är en medveten fiskkonsument.

Trappscenen på Stadsbiblioteket

Trappscenen på Stadsbiblioteket

Restaurang Gabriel från Feskekôrka serverar fisksoppa i soppcontainern på Esperantoplatsen 26 februari kl 11-14 och 27 februari kl 12-15.

Här hittar du hela programmet för Go to Sea: www.goteborg.com/gotosea/


Fler nyheter från Higab