Cirkulära tider

Årets event

Med anledning av rådande corona-situation togs beslutet att ställa in Cirkulära Tider som skulle ägt rum i Kronhuset 3-4 april 2020. Vår förhoppning är att kunna genomföra Cirkulära Tider under våren 2021.

Om Cirkulära Tider

Under 2018 genomfördes för första gången temadagar i Kronhuset & Kronhusbodarna utifrån ledorden hållbarhet, innovation och tradition. Det var ett led i Higabs arbete med utveckling av kulturmiljöer, byggnadsvård och hållbarhetsarbete. Till 2019 utvecklades evenemanget och genomfördes 4–5 maj i samarbete med reCreate Design Company under namnet Cirkulära Tider. Programmet bjöd på inspirerande presentationer med allt från hur-gör-jag-tips på återbruk och traditionellt hantverk inom renovering/restaurering av byggnader till hur du odlar mitt i stan och minimering av ditt hushållsavfallsavtryck. Besökare hade möjlighet att få expertråd från utställare, ta del av workshops, lär sig mer om färgval för både inomhus- och utomhusbruk och smaka på sallader med lokala ingredienser. Dessutom fanns det food trucks och musik på gården som ramade in evenemanget.

Cirkulära Tider ingår i Higabs utvecklingsarbete Västra Nordstan Revival som är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Det är ett omfattande utvecklingsarbete i stadsdelen Västra Nordstan som genomförs utifrån ledorden hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen är en levande och trygg stadsdel där verksamheternas inriktning och utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och vara en kontrast och ett komplement till utbudet i Nordstan.

Läs mer om Västra Nordstan Revival

Hållbarhet – Innovation – Tradition