Hoppa till innehållet
28 september, 2017

CELLINK fick utmärkelse av nobelpristagare

Under onsdagen delades Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park ut för första gången. Priset gick till bioprintingföretaget CELLINK och togs emot av Erik Gatenholm och Hector Martinez.

Medarbetare på Cellink mottar pris.

Foto: Anna Hult

CELLINK har bedrivit sin verksamhet på Biotech Center sedan september 2016. Under de senaste åren har de gjort sig kända för att ha utvecklat en 3D-printer för mänsklig vävnad och för att vara det första bioinkföretaget i världen samt det första bioprintingbolaget i Skandinavien.

Nu har de blivit prisade för sina framsteg. I går arrangerades life science-eventet Park Annual för 12:e året i rad där CELLINK fick ta emot Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park. Priset delades ut av Arvid Carlsson som fick Nobelpriset i medicin 2000 för sina upptäckter rörande signalsubstanser i nervsystemet. Det nyinstiftade priset ska delas ut årligen till en entreprenör som driver utvecklingen framåt för människors hälsa och välfärd. Juryns motivering för Erik Gatenholm och Hector Martinez löd:

”Det är väl känt att det tar tid att nå ut med en life science-produkt på marknaden i en komplex, regulatorisk miljö. Trots detta har vinnarna byggt ett av de snabbast växande life science-företagen i Sverige, med ett internationellt och hållbart tankesätt redan från början. I sann entreprenörsanda inspirerar de andra att våga tro på sina idéer. Med framtiden framför sig vågar de spränga gränser genom att samarbeta och bygga ett starkt team för framgångsrik verksamhet över hela världen”.

Juryn representeras av näringslivet, Göteborgs universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers Tekniska Högskola, Västra Götalandsregionen, Business Region Göteborg och Mölndals Stad.

Tidigare nyhet om CELLINK!

Fler nyheter!