Hoppa till innehållet
28 juni, 2017

Brand på Hallegatan 4

Under tisdagskvällen startade en brand på Hallegatan 4 på Hisingen. Räddningstjänsten har lyckats släcka elden och polisen kommer starta en teknisk undersökning under dagen.

Det var vid 19.30-tiden i går kväll som larmet om branden inkom till SOS Alarm. Efter några timmar på platsen lyckades räddningstjänsten släcka elden och rökdykare sökte även igenom huset utan att hitta några personer.

Enligt räddningstjänsten startade branden på andra våningen och spred sig vidare till vinden. Men tack vare det effektiva släckningsarbetet har huset fått förhållandevis lindriga brand- och vattenskador, med tanke på att det är ett äldre trähus. Det är dock fortfarande oklart hur skadorna ser ut.

Räddningstjänsten stannade kvar på platsen för bevakning fram till onsdagsmorgonen och under dagen kommer polisen starta en teknisk undersökning.

Hallegatan 4 byggdes 1910 som Villa Ramsäter efter ritningar från Adrian Crispin Peterson. Sedan dess har huset fungerat som bostad, barnhem och missbruksboende. I nuläget finns det ingen verksamhet i byggnaden som står tom.

Fler nyheter!