Hoppa till innehållet
17 april, 2018

Bomässa för seniorer på Kulturhuset Kåken

Nu på torsdag den 19 april är seniorer välkomna på Örgryte-Härlandas bomässa på Kulturhuset Kåken. Här kan man ta del av föreläsningar, mingla med politiker och träffa utställare från olika bostadsbolag.

Fokus för torsdagens bomässa på Kulturhuset Kåken är att bo bra på äldre dar. Programmet startar vid klockan 11 med en föreläsning av Lisbeth Lindahl, psykolog och forskare vid FoU Väst, om trygghet och tillgänglighet i boendet. Därefter pratar bland annat Henrik Ehrlington från fastighetskontoret och Patrik Hakenmyr från Bostads AB Poseidon om trygghetsbostäder. Bland utställarna på bomässan finns bland annat bostadsbolag i stadsdelen, Boplats Göteborg och Åldersvänliga Göteborg.

Bomässan på Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2, har öppet klockan 11–18 och det är fri entré.

Tak och torn på Härlanda Park

2007 invigdes Kulturhuset Kåken på Härlanda Park. Huset var tidigare ett snickeri som tillhörde det dåvarande Härlanda fängelse (1907-1997). När det byggdes om behöll man byggnadens industriella karaktär bland annat genom att bevara fackverksbalkarna i taket, de speciella takfönstren och de putsade ytterväggarna.

Kulturhuset Kåken rymmer i dag en öppen förskola, bibliotek, hälsotek och café.

Information om bomässan!

Fler nyheter!