Hoppa till innehållet
10 september, 2018

Avskedskalas på Sjöfartsmuseet

Den 17 september stänger Sjöfartsmuseet för att genomgå en om- och tillbyggnad fram till 2021. Men innan dess bjuder museet på ett stort avskedskalas. Nu till helgen blir det allt från populära stadsvandringar och visningar av Sjömanstornet till historiska tillbakablickar och programpunkter om museets framtid.

Sjöfartsmuseets fasad och Sjömanstornet mot Oscarsleden

Nästa år påbörjas om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet. Det innebär bland annat att museet kommer få ett nytt akvarium, en ny entré, större grönytor och bättre tillgänglighet. Syftet är att öka tillgängligheten, skapa utrymme för bättre publikflöden och förbättra arbetsmiljön för personalen. Arbetet beräknas att avslutas under hösten 2021.

Men innan det är dags att stänga blir det stort avskedskalas på Sjöfartsmuseet. Under helgen den 15 och 16 september får besökare ta del av ett fullmatat program med stadsvandringar, föreläsningar, aktiviteter för de unga, aktuella utställningar, historiska berättelser och inte minst en inblick i museets framtid. Det är gratis inträde och programmet pågår mellan kl 10 och 17 under båda dagarna. Se programlänk nedan.

Under tiden som Sjöfartsmuseet håller stängt kommer viss verksamhet fortsätta att bedrivas. Bland annat kommer museet att anordna stadsvandringar, musiklektioner och andra programpunkter på olika platser runt om i Göteborg.

Program – Sjöfartsmuseets avskedskalas!

Information om Sjöfartsmuseets om- och tillbyggnad!

Fler nyheter!