Hoppa till innehållet
18 juli, 2016

Artscape gatukonstfestival

Mellan 25 juli och 21 augusti kommer Skandinaviens största gatukonstfestival till Göteborg. Higab är en av arrangörerna när internationella och lokala konstnärer smyckar staden med storskaliga konstverk.

Organisationen Artscape genomförde Sveriges första internationella gatukonstfestival i Malmö 2014 och i år blir det fyra veckor i Göteborg. 25 juli-14 augusti färdigställs konstverken ute i de tio stadsdelarna. 16 augusti är det vernissage och under Kulturkalaset anordnas sedan guidade bussturer till konstverken.

Det är totalt 20 konstnärer som kommer att uppföra sina verk, bland andra den amerikanska textilkonstnären Magda Sayeg, göteborgsbaserade graffitikonstnären Ollie och brittiska Eine, som blev internationellt känd när David Cameron i samband med ett statsbesök i USA gav bort ett av hans verk i gåva till president Barack Obama.

Under festivalperioden anordnas även workshops, föreläsningar med mera. Göteborgs Stad har bjudit in organisationen Artscape som en del i arbetet inför stadens 400-årsjubileum. Higab är en av arrangörerna under ledning av kulturförvaltningen.

Konstnärerna Koralie och SupaKitch uppför ett verk i Tyskland (Foto: Artscape)

Konstnärerna Koralie och SupaKitch uppför ett verk i Tyskland (Foto: Artscape)

Läs mer om Artscape 2016 och de medverkande konstnärerna här: http://www.artscape.se