Scandinavium 2016-04.exterirexterirt

Ombyggnad Scandinavium

Nu pågår ett upprustningsprojekt på Scandinavium där syftet är att modernisera arenan och öka tillgängligheten. Arbetet beräknas vara klart hösten 2017.

Ombyggnationen är ett samverkansprojekt mellan Higab och Got Event och genomförs i två etapper. Syftet är att bibehålla Scandinaviums nuvarande evenemangsinnehåll, bygga en ny evenemangsrestaurang och öka tillgängligheten.

Den första etappen avslutades hösten 2016 och innebar fler rullstolsplatser, RWC (toaletter anpassade för rullstol) och en rullstolsramp i foajén. Dessutom genomfördes olika läktarförbättringar och en ny miljöstation tillkom.

I maj 2017 påbörjades projektets andra etapp. Den omfattar en större ombyggnation av entrén med en utökning av entréhallen och en ny gästentréfunktion. Även hiss och nya trapphus tillkommer. Dessutom kommer arenan och fasaden öppnas upp mot Valhallagatan och Skånegatan, vilket bland annat innebär att skärmtaket tas bort och ersätts med en entrébalkong. På hela plan 2 och vid biljettkassan kommer nya större glaspartier att sättas in.

Den nuvarande kontorsytan på plan 2 kommer att byggas om till en evenemangsrestaurang med plats för 400 sittande gäster och en maxkapacitet på 700 personer. Därtill kommer marken runt arenan att rustas upp. Ytskikt, trappor, räcken, rullstolsramp och belysning kommer att ses över.

Hela projektet beräknas vara färdigt till SHL-premiären i september. Restaurangen kommer att öppna senare under hösten.

Arkitektskisser Scandinavium

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

 

Ombyggnad Scandinavium

Mer information om projektet med Scandinavium:
Christian Motter
projektledare Higab
Tel 031-368 53 48
christian.motter(snabel-a)higab.se

Scandinavium ritades av Poul Hultberg och invigdes i samband med Göteborgs 350-årsfirande den 18 maj 1971. Innan byggstart rasade en het debatt om både finansiering, namnförslag och den ursprungliga orange exteriörfärgen. 1991 byggdes ny entré, restaurang, kontor och loger. 2006 målades Scandinavium om i en helt ny silvergrå färg och fick ny ljussättning som skiftar karaktär beroende på evenemang. 1999 tog Got Event över evenemangsverksamheten och Higab är fastighetsägare sedan 2014.

Hösten 2016 slutfördes den första etappen. Mellan maj och september 2017 beräknas den andra etappen med byggnation av ny entré och evenemangsrestaurang att pågå.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Se alla projekt